Valitse kieli

Lennä lämmöllä – Aeronaut!     Tilaa tästä

Aeronaut ja pallolennon SM-kisat 2013

Aeronaut oli mukana touhussa kun Sisä-Suomen Kuumailmapallokerho ry järjesti SM-kisat. Aeronaut antoi kisakeskukselle toimistotilansa käyttöön ja hoiti järjestelyjä kaasujakelusta tiedottamiseen. Kerholaiset hoitivat kisat talkoovoimin ja ne onnistuivat hyvin. Valitettavasti näillä resursseilla ei voi järjestää kisoja yleisötapahtumana. Se edellyttää vaativampia järjestelyjä yleisöalueineen ja kaikkine muine säätöineen. Tulevaisuudessa Aeronaut on kiinnostunut suunnittelemaan tapahtuman kehittämistä. On haku päällä: Sopivaa paikkaa sekä partnereita tällaiselle tapahtumalle haetaan.

Epävakainen sää hieman haittasi kilpailuja, mutta silti lentämään päästiin kolme lentoa ja yhteensä 13 tehtävää: torstaina aamulento ja perjantaina sekä lauantaina iltalennot.

Kilpailun johtaja Inkeri Kortelainen taustajoukkoineen laati monipuoliset ja sopivan haasteelliset tehtävät kilpailijoiden lennettäviksi. Heti torstaina ensimmäisellä lennolla annettiin kuusi tehtävää, joka pisti osallistujien aivot tiukille ja viritti väen sopivasti kisatunnelmaan.

032

Yksi yhteislähtö tehtiin. Se oli perjantain iltalento lentokentältä.

Lauantaiaamuksi oli suunniteltuna hieno yhdistelmä. Sumu pilasi aamun ja jo lähtöpaikalla valmisteluja tekevät pallotiimit saivat tiedon tehtävän peruuttamisesta.

Lauantai-illan lentoa avitti tuuli, joka oli ennakoitua pirteämpi ja lähtöpaikoilla nähtiinkin jokunen vauhdikkaan tyylikäs täyttöperformanssi.

Osallistujat ja sijoitus:

1. Jukka Kujala
2. Markku Sipinen
3. Kirsikka Ruotsalalinen
4. Jari Salmela
5. Ville Kajala
6. Mikko Niskanen
7. Arto Penttinen

Jukka Kujalan loistava loppukiri tuotti Suomen mestaruuden. Se on Jukan neljäs mestaruus. Aiemmat ovat vuosilta 1997, 2005 ja 2008.