Valitse kieli

Lennä lämmöllä – Aeronaut!     Tilaa tästä

 

Eka menestyi SM-kisoissa

OH-EKA sai kisakasteensa ilmapallolennon SM-kisoissa 2006. Heti tuli myös menestystä: SM-hopeaa.
Pilottina Markku Sipinen.
Menestys tuotti EKA:n joukkueelle, TEAM AERONAUTille, paikan vuoden 2007 EM-kilpailuihin Saksaan. Kilpailu pidetään Magdeburgissa 17.-25. 8. 2007.

SM-kilpailu pidettiin 24.-28.5. Jyväskylän lentoasemalla. Kaikkiaan osallistujia oli yhdeksän pallokuntaa ympäri Suomen. Lähes kaikki olivat aiemminkin kisalentämiseen suuntautuneita kokeneita lentäjiä ja siksi kilpailu oli tasoltaan parasta kansallista tasoa. Jälkikasvua edusti ensikertalaisena joukossa Risto Peltokangas lentäen Ultramagic H-65 OH-KUU:lla.

Team Net

Kelit piinasivat

Kilpailussa kyettiin lentämään vaihtelevista sääoloista huolimatta neljä lentoa seitsemästä mahdollisesta ja kun kullakin lennolla oli kolme osatehtävää, niin lopulta saatiin kokoon 12 osakilpailua.
Heikkotuulisuus teki parista lennosta pitkiä, niinpä ilmapallojen lempeä tuhina saattoi kestää Sydän-Suomen taivaalla enimmillään parikin tuntia.

Kilpailu sujui myös lentoturvallisuuden kannalta hyvin, eikä vaurioita sattunut.
Etukäteen oltiin yhteydessä myös joihinkin lentoalueen eläintiloihin ja maanomistajiin. Näin saatiin minimoitua myös kilpailun aiheuttamaa vaivaa maatalouselinkeinoille.

Järjestelyt

Kilpailun johtoon oli saatu valtakunnan parhaat voimat:
Johtaja: Inkeri Kortelainen
Turvallisuuspäällikkö: Arto Kupiainen
Tarkkailijapäällikkö: Esa Pakarinen
Mittaryhmän vetäjä: Oskari Peura
Juryn pj: Risto Jalava
Lisäksi toimihenkilöinä kisaan osallistui Tikkakosken ilmailulukion opiskelijoita. He toimivat tarkkailijoina suoriutuen tehtävästä erinomaisesti. Tarkkailijoina olivat Johanna Koskenkorva ja Hanna Sohlo. Jani Mäntylä ja Miika Survo osallistuivat lentotiimin jäseninä.

Kolme parasta

1. Matti Tähtinen LBL

2. Markku Sipinen UM The Racer

3. Jan Fröjdman LBL