Valitse kieli

Lennä lämmöllä – Aeronaut!     Tilaa tästä

Palloväen Syyslöylyt 2013

Vuositapahtumassa harvinainen ulkomaalaisvieras

Palloväen vuotuiset Syyslöylyt pidettiin 2013 Hämeenlinnan Inkalassa 12. lokakuuta. Ultramagic S.A:n perustajajäsen ja pääsuunnittelija Josep Maria Llado Costa oli ulkomaisena asiantuntijavieraana kertomassa ilmapalloalan kehitysnäkymistä.


Hänen kaksi ja puolituntinen esityksensä kuvasi mm. The Racerin tarinan, Ultramagicin nousun maailmanluokan brändiksi sekä monta muuta viimeaikojen pallomaailmaa määrittävää innovaatiota. Näitä ovat esimerkiksi Ecomagic-pallot, Tekno-korit, Friendship-balloon ja uudet tehokkaat ja hiljaiset poltinmallit. Näissä ja muutamissa muissa asioissa Ultramagic on teknologiajohtaja.
Lisäksi Josep näytti videokoosteita. Vaikuttavimpana oli kertomus Kilmandjaron yli lentämisestä Afrikassa.

Lauantain Tapahtuma alkoi fly-innillä Inkalan nurmelle. Tapasimme seitsemältä pilvettömän kauniissa aamuhämärässä Inkalan nurkalla. Siellä ylemmän tuulen haistelu antoi lähtöpaikaksi lopulta Ylitalon Tommin tilukset kolmisen mailia luoteeseen maalista. Pintatuuli oli tyyntä. Pientä säteilysumua alkoi tiivistyä, mutta hyvältä näytti.
Siispä lähtöpaikalle ja pelit pystyyn!
Päätimme, että Josep lentää Markun kanssa kahdestaan YIT:llä.
Valmistelujen aikana aurinko jo oli noussut ja oli pilvetöntä. Ollin kanssa pikaneuvottelu ja vahvistus ilmaan noususta. Olimme kolmantena Benin ja Ollin jälkeen taivaalla kun Sisä-Suomen Kuumailmapallokerhon OH-SSK:kin oli tullut kylmätäyttöön.
Lentoonlähdön jälkeen näkymä Hämeenlinnaa kohti oli mielenkiintoinen. Tarpeeksi viistoon näkyvä maasto näytti saaneen tasaisen pilvipeitteen, josta tökkivät ulos vain alueen kännykkämastot. alaspäin kyllä näki. Siinä se pintasumu nyt oli! Matkan edetessä se näytti tiukkenevan.
Josep Markku Inkala2013 kehOhjailukeli oli matalalla, parinsadan metrin alapuolella, ja sitä käytimme. Apuna GPS ja Ultramagicin tablett-järjestelmä.
Inkalan maalille OH-YIT pääsi helposti. Laskuun ei. Laskupaikalla oli kaksi palloa täytettynä lentoonlähtöä varten, joten siihen ei mahtunut laskeutumaan. Jatkoimme runsaan kilometrin päähän pellolle laskuun, josta hakujoukot poimivat meidät Inkalaan odottelemaan maittavaa lounasta ja päivän loppuantia.
Käytiin läpi kansainväliset ja kansalliset tapahtumat 2013. Aluksi kuitenkin Suomen Urheiluilmailuopiston johtaja Saku Kuosmanen kertoi kuulumiset harrasteilmailun hyväksi tehtävistä ATO -valmisteluista. Koulutus yhtenäistyy muun Euroopan kanssa myös harrasteilmailun piirissä. Siitähän siinä on kysymys.

Tapahtumassa jaettiin SE-mitalit. Vesa Lensu sai omansa 2009 tehdyn aikalennon SE:n ansiosta. Markku Sipinen palkittiin pituuslennon SE:n perusteella.

Iltaohjelma alkoi klo 18. Sehän perinteisesti on saunaa ja syömistä. Niin oli nytkin.

Mukava päivä oli takana. Paikalla käväisi kolmisenkymmentä palloihmistä.
SIL:n Ilmapallotyöryhmään halukkaita henkilöitä ei ilmoittautunut. Sen asian soisi kehittyvän parempaan suuntaan. Luottamusmiesorganisaatiota ilman palloväen edut ei tule vaalituksi.