Valitse kieli

Lennä lämmöllä – Aeronaut!     Tilaa tästä

Vuonna 2018

Ecorace 2018

Kilpailu, jossa lennetään yhteisestä lähtöpaikasta mahdollisimman pitkälle. Resistance competition. Periaatteena on taloudellisuusajo, eli kuka pääsee pisimmälle vähimmällä polttoainemäärällä. Käytettävät pallot voivat olla erikokoisia ja miehistönä voi olla useampikin henkilö. Lento dokumentoidaan tarkasti. Pallon massa ja polttoainemäärä määritetään ennen ja jälkeen lennon.
Tulosten saamiseksi on järjestetty laskentakaava, johon em. pallojen tiedot syötetään. Pisimmälle rajallisella määrällä polttoainetta lentänyt on paras. Energiatehokkain.

Tähän, energiatehokkuuteen, perustuu ekologinen kuumailmapallolentäminen. Mitä suurempi energiatehokkuus saavutetaan, sitä
- vähemmän kuluu kaasua
- vähemmän tuotetaan hiilidioksidia
- vähemmän tuotetaan poltinääntä

Ecorace 2018 järjestettiin 7.-12. helmikuuta Pyreneillä Puigcerdàn pikkukaupungissa. Espanjan ja Ranskan rajamailla.  

Osallistuimme (Seija ja Markku) tapahtumaan Josep M Llado Costan ja Neus Lladon maamiehistön jäseninä. Pallona heillä oli UM M-180 Ecomagic AconcAguA.

Eikä matkaa ilman episodia. Menomatkamme Suomesata oli reitattu kulkemaan Pariisin kautta Barcelonaan. Pariisissa oli satanut hieman lunta ja jatkolento oli peruutettu eikä korvaavaa kyytiä samana päivänä järjestynyt. Tämän tiedon saamista varten järjestyi kylläkin satojen kohtalotovereiden tavoin ruuhkainen kuuden tunnin jonotus. Lopunperin yövyimme lentokenttähotellissa ja pääsimme seuraavana päivänä Barcelonaan. Muuten hyvä mutta matkatavaroista ei tietoakaan. Toki autovuokraamokaan ei ollut pitänyt varaustamme voimassa kun meni se mokoma niin pitkäksi.
Kun paremmasta ei ollut tietoa niin pitipä ostella vaatteita ja varusteita vuoristoreissua varten. Ajelimme yöpymään Igualadaan josta sitten seuraavana päivänä lähdille ajelemaan tavoitteena Puigcerdà. Se onnistui hyvin ja keli suosi. Matkatavarat saapuivat hotellille juuri ennen lähtöämme. Vaikka vuoret näyttivät talvisilta, niin kyllä runsas valon määrä kotoiseen kaamokseen verrattuna tuntui oikein hyvältä. 
Mukavin mielin pääsimme perille parahiksi illallisaikaan osallistumaan briefinkiin n. klo 21.